کد خبر : 844
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۲۰

مواضع ضدو نقیض دولت آمریکا از طریق استراتژی مذاکره مدتی است که سیاستمداران ایران را در دولت مشغول به خود کرده است علی رقم سیاست اصولی حاکمیت آمریکا مبنی بر برچیدن کامل چرخه تاسیسات اتمی ایران و آن چیزی که به کرات آن را اعلام کرده اند اعلام مواضع ۲۰۰ عضو کنگره در این خصوص مورد اهمیت است

در روزهای اخیر بار دیگر شاهد چرخش ۱۸۰ درجه ای حاکمان ایالات متحده آمریکا در خصوص موضوعات مربوط به غنی سازی اورانیوم توسط ایران و مسائل مربوط به آن بوده ایم به عنوان مثال
ویتکاف نماینده دولت آمریکا در مذاکرات هسته ای با ایران در ٢۶ فروردین و پس از پایان دور اول مذاکرات اعلام داشته بود که ایران نیازی به غنی‌سازی بالاتر از ۳.۶۷ درصد ندارد اما همین شخص در ٢٨ اردیبهشت در اراجیف و گنده گویی جدید خود می گوید ما یک خط قرمز بسیار بسیار واضح داریم، و آن غنی‌سازی است. ما حتی اجازه نمی‌دهیم ۱ درصد ظرفیت غنی‌سازی وجود داشته باشد رئیس‌ جمهور ترامپ به‌ دنبال راه‌حل دیپلماتیک است و حتی برای رهبر ایران نامه فرستاده. اما یک خط قرمز داریم: غنی‌سازی. حتی یک درصد آن را نمی‌پذیریم پیشنهاد ما به ایران محترمانه است و هدف رسیدن به توافقی بدون غنی‌سازی است، چون این مسیر به تولید سلاح هسته‌ای منتهی شود.
و یا ترامپ در مصاحبه ای اعلام می دارد که ایران به انرژی هسته‌ای نیازی ندارد ما در هر حال راه‌حلی خواهیم داشت؛ یا خشونت‌آمیز خواهد بود یا مسالمت‌آمیز. من مسالمت‌آمیز را ترجیح می‌دهم آن‌ها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند ‌فکر می‌کنم توافق نزدیک است. آن‌ها می‌خواهند توافق کنند ‌ایران نفت زیادی دارد و به انرژی هسته‌ای نیازی ندارد.
همزمان با اظهارات متناقض حاکمان آمریکا بیش از ۲۰۰ عضو کنگره آمریکا نیز در نامه‌ای که توسط سناتور پیت ریکتس از نبراسکا و آگوست پفلوگر، رئیس کمیته مطالعات جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان تهیه شده، از دونالد ترامپ خواسته‌اند که به استراتژی سخت‌گیرانه خود علیه ایران پایبند بماند. این نامه تأکید می‌کند که ایران باید به‌طور کامل از هرگونه ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم حتی برای مقاصد انرژی دست بکشد.
در واقع آمریکایی ها در این دوره از مذاکرات نیز همانند دوره های گذشته از یک طرف به دنبال فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران می باشند و از سوی دیگر تلاش دارند تا خود را علاقه مند به مذاکرات نشان دهند در حالی که تا به این جای کار عملکرد آن ها نشان دهنده عدم صداقتشان در گفتار و عمل را نشان داده است و به همگان ثابت نمود که آمریکایی ها نه قصد دارند امتیازی برای ایران در نظر بگیرند و تحریم ها را حذف نمایند و نه حق غنی سازی و یا داشتن فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران را به رسمیت می شناسند لذا با چنین کشوری که هر روز حرف جدیدی را مطرح می کند و به کمتر از نابودی تاسیسات هسته ای ما راضی نمی شود، نه می توان اعتماد نمود و نه می توان به مذاکرات با او خوشبین بود.

دواتگر

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.