حذف پلاستیک از آب آشامیدنی با یک ابتکار ساده!

خداحافظی با میکروپلاستیکهای آب
بر اساس نتایج این پژوهش، فرآیند جوشاندن آب و سپس فیلتر کردن آن با ابزارهای سادهای مثل صافی چای میتواند تا حدود ۹۰ درصد از میکروپلاستیکها و نانوپلاستیکها (NMPs) موجود در آب را حذف کند. این میزان اثربخشی البته بسته به نوع آب (آب سخت یا آب نرم) متغیر است.
در آب سخت که املاح معدنی بیشتری دارد با حرارت دیدن، رسوبات کربنات کلسیم تشکیل میشود. این رسوبات بهصورت طبیعی بر سطح ذرات پلاستیکی شکل میگیرند و آنها را در پوستهای گچی به دام میاندازند؛ سازوکاری که در کتریهای خانگی نیز مشاهده میشود. به گفته محققان با عبور دادن آب جوشیده از فیلترهایی همچون چایصافکن، میتوان بهراحتی این ذرات را از آب جدا کرد.
حتی در آب نرم که میزان کربنات کلسیم محلول در آن کمتر است، حدود یکچهارم از ذرات NMPها با این روش حذف شدهاند. این تحقیق با افزودن مقادیر مشخصی از ذرات نانوپلاستیک به آب و بررسی میزان باقیمانده پس از جوشاندن و فیلتر کردن انجام شده و نتایج قابلتوجهی در زمینه کاهش آلودگی آب آشامیدنی به دست آمده است.
با اینکه نوشیدن آب جوشیده هنوز در بسیاری از کشورها بهعنوان روشی مرسوم رواج ندارد، پژوهشگران امیدوارند با اطلاعرسانی گسترده استفاده از این روش ساده و مؤثر در میان خانوادهها گسترش پیدا کند.
در شرایطی که هنوز تأثیرات دقیق و بلندمدت میکروپلاستیکها بر سلامت انسان بهطور کامل روشن نشده، اقدامات پیشگیرانهای از این دست میتواند نقش مهمی در کاهش تماس روزانه با این آلایندههای نوظهور ایفا کند.
یکی از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: «نتایج بهدستآمده، استراتژیای کاربردی برای کاهش مواجهه انسان با نانوپلاستیکها و میکروپلاستیکها ارائه میدهد و میتواند پایهای برای مطالعات گستردهتر در آینده باشد.»
برچسب ها :آب ها بسته بندی ، حذف پلاستیک از آب ، ذرات NMP ، یزان کربنات کلسیم محلول در آبا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0